Spotkanie opłatkowe w MPEC S.A.

20 stycznia w siedzibie Miejskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej S.A. w Krakowie odbyło się spotkanie opłatkowo – noworoczne z emerytowanymi pracownikami MPEC, byłymi członkami NSZZ „Solidarność”. W uroczystości uczestniczyli: przewodniczący ZR Małopolskiego Tomasz Zaborowski i przewodniczący RKW Andrzej Gębara.

Pomysłodawcami spotkania była obecna przewodnicząca Komisji Zakładowej Aleksandra Prokpovich oraz były przewodniczący Andrzej Dybol. Po przekazaniu przez Przewodniczącą MPEC informacji o sytuacji firmy i stanie organizacyjnym „Solidarności” oraz przez Przewodniczącego  Zarządu Regionu o działaniach i zamierzeniach ZR „S” na przyszłość wszyscy złożyli sobie nawzajem życzenia noworoczne, po których przystąpiono do poczęstunku.

W wyniku rodzinnej atmosfery spotkania zaproponowano reaktywowanie Koła Emerytów i Rencistów „Solidarności” w MPEC. Informacja ta została przyjęta z aprobatą i w jednym momencie przystąpiło do NSZZ „Solidarności” ponad 30 osób podpisując nowe Deklaracje. Tym samym organizacja „Solidarności” w MPEC wzrosła o kolejnych nowych członków.

Andrzej Gębara