Rozwój Związku w Tarnowie

Kolejny sukces w rozwoju Małopolskiej „Solidarności”. Dołączyli do nas Pracownicy Lenze -Tarnów sp. z o.o., którzy w sobotę, 2.03.2024 r. dzięki pomocy kol. Janusza Sikorskiego z Oddziału w Tarnowie odbyli zebranie założycielskie nowej Organizacji Zakładowej. Rejestracja tej organizacji nastąpiła 4.03.2024.

Firma Lenze jest światowym specjalistą w dziedzinie automatyki przemysłowej oraz techniki napędowej dostarczając produkty dla różnych branż. Spółka w Tarnowie zajmuje się produkcją i precyzyjną obróbką odlewów żeliwnych, aluminiowych i stalowych podzespołów, w tym całościowym procesem wytwarzania wysokiej jakości kół zębatych.

Tymczasowy zarząd Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” (Tymczasową Komisję Zakładową, TKZ) tworzą: Przewodniczacy Bartłomiej Jagiencarz, Bartłomiej Cyz i Michał Grochola. Planowane jest pierwsze spotkanie z Pracodawcą w celu omówienia spraw pracowniczych i związkowych.

Witamy w NSZZ „Solidarność” i życzymy Koleżankom i Kolegom z Lenze-Tarnów dalszego rozwoju Organizacji i sukcesów w działalności związkowej licząc na szybki rozwój.

Kol. Janusz Sikorski z Tarnowa prowadzi również na bieżąco inne działania na rzecz rozwoju „Solidarności”, m.in. w ostatnim okresie poprzez bezpośrednią akcję informacyjną w żłobkach i przedszkolach samorządowych. W efekcie liczba członków „Solidarności” ww. placówkach stale rośnie.

Info: Andrzej Gębara, Witold Witkowski

Zdj: Tarnów.pl, Artur Gawle, Paweł Topolski.