Wybory w Regionie Małopolskim

W ubiegłym tygodniu odbywały się wybory w czterech największych Organizacjach Związkowych Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”, m.in. takich jak : huta stali ArcelorMittal, montownia ciężarówek MAN Trucks Niepołomice, Firma Oponiarska TC Dębica czy Oświata z Nowej Huty. Każda z tych organizacji zrzesza prawie 1000 członków, a huta stali ArcelorMittal i Firma Oponiarska z Dębicy nawet przewyższają tę liczbę. Tylko z tych czterech organizacji wybrano łącznie  22  Delegatów na WZD Regionu, co stanowić będzie ponad 10% wszystkich Delegatów. W  Firmie Oponiarskiej  S.A Dębica przewodniczącym na nową kadencję został wybrany ponownie Andrzej Bal.  Na Walnym Zebraniu Delegatów w Dębicy wybrano również Komisję Zakładową (16 członków) oraz 6 Delegatów na WZD Regionu. WZD Sekcji Przemysłu Chemicznego wybrało 5 delegatów , a Komisja Rewizyjna 5  nowych członków.

W ubiegłym tygodniu odbywały się również wybory w innych dużych Organizacjach, w których wybierano po dwóch lub więcej Delegatów, m.in. w firmie obsługi lotniskowej Welcome Airport Services, Stalprodukcie – Bochnia, Szpitalu Jana Pawła II i w innych zakładach pracy.  Welcome Airport Services Sp.z o.o. jest największym pod względem liczby obsługiwanych przewoźników agentem handlingowym w Polsce. Spółka posiada 6 oddziałów na terenie Polski m.in : w Krakowie, Katowicach, Poznaniu, Szczecinie, Gdańsku i w Warszawie.

Andrzej Gębara

Przewodniczący Regionalnej Komisji Wyborczej

WZD w ArcelorMittal
Wybory Welcome Airport Services
Przewodniczący RKW z nowo wybraną Przewodniczącą Organizacji w Welcome Airport Services
WZD Firma Oponiarska Dębica S.A.
Składanie kwiatów pod pomnikiem Jana Pawła II po WZD w Dębicy

Zdjęcia : A. Gębara, A.Bal.