Opłatek w Wadowicach

10 stycznia odbyło się spotkanie opłatkowe członków NSZZ „Solidarność” Oddziału nr 7 w Wadowicach. Zarząd Regionu reprezentowali Adam Lach przewodniczący Regionu i jego zastępca Tomasz Zaborowski. W spotkaniu uczestniczyli też przedstawiciele władz miejskich i powiatowych w Wadowicach, w tym: burmistrz Wadowic – Bartosz Kaliński, przewodnicząca Rady Powiatu Wadowic – Zofia Kaczyńska oraz
przewodniczący Rady Gminy Wadowice, a jednocześnie kierownik Biura Posła Filipa Kaczyńskiego – Piotr Hajnosz.

Składając życzenia świąteczne i noworoczne Adam Lach podkreślał, że rozpoczynający się rok niesie ze sobą zapowiedź odpowiedzialnych wyborów. – Musicie bowiem wybrać nowe pokolenie działaczy związkowych na kadencję 2023 – 2028, ale także dokonać takich wyborów politycznych, by nie utracić tego, co wywalczono z obecnym rządem, jak wiek emerytalny, płaca minimalna, odpowiedni poziom waloryzacji rent i emerytur. – mówił przewodniczący Regionu Małopolskiego.