„Kolej na młodych”

Sprawdź co musisz wiedzieć jako młody pracownik!

Tygodnik Solidarność oraz Krajowa Sekcja Młodych NSZZ „Solidarność” są organizatorami kampanii „Kolej na Młodych”, która pomaga młodym pracownikom poczuć się pewnie.
Odwiedzając stronę https://kolejnamlodych.pl/ znajdziesz kompendium wiedzy, którą dobrze posiadać, by jak najszybciej odnaleźć się na rynku pracy.

Złap informacje dzięki którym:

• Dowiesz się jak efektywnie wykorzystać swoje wykształcenie i kompetencje na rynku pracy. Pokażemy Ci jak znaleźć dobrego pracodawcę i czym go do siebie przekonać. To sprawi, że bardziej świadomie będziesz kierować swoją karierą zawodową.
  • Poznasz rodzaje umów jakie możesz zawrzeć z pracodawcą i jakie wynikają z nich prawa, ale też obowiązki dla Ciebie. To podstawa, by nie dać się oszukiwać, ale też być fair wobec przełożonych.
  • Przekonasz się, że współpraca i otwarty dialog w miejscu pracy to najlepsza forma zagwarantowania sobie lepszych warunków na co dzień. W końcu praca stanowi dużą część naszego życia, ale nie zapominamy o czasie wolnym od pracy. Zachowanie równowagi między światem służbowym i prywatnym to klucz, by czuć się dobrze w nich obu.